דפים

יום שלישי, 19 בינואר 2016

תרגיל בית- 
ניתוח "עבודה ערבית" עונה 2 פרק 10 
ע"פ הול:

בפרק זה בין הדקות: 0:53-4:18, אנו נחשפים למצב בו אמג'ד, גבר ערבי המגיע ממשפחה ערבית בעלת תפישה פטריאכלית, לא מציית לנורמות החברתיות המתאימות לקבוצה זו.
הטקסט בתמונות אלו הוא טקסט פוליסמי וההומור הוא הומור דיאלוגי. טענות אלו באות לידי ביטוי בתכנית כאשר שכנתו של אמג'ד הופתעה לטובה כשראתה אותו שותף פעיל בעבודות הבית ואחראי באופן מלא כאשר אשתו לא נמצאת. התנהגות זו סותרת את המקובל במשפחתו, ולכן אביו של אמג'ד מתמלא כעס כשרואה אותו במצב זה, ודורש ממנו להפסיק ולשנות את התנהגותו.

ניתוח ע"פ קהילות פרשנות שונות:
בעוד שקהילת הפרשנות המודרנית תופשת את התנהגותו של אמג'ד כחיובית וכמהווה דוגמה, ומפרשת את דבריו של האב כטקסט סאטירי, הרי שקהילת הפרשנות המסרותית/שוביניסטית מזדהה הביקורת שמשיע בהאב ומתייחסת למסר המועבר בהתנהגותו של אמג'ד כמסר סאטירי. 
על פי הול: 
קהילת הפרשנות המודרנית ביחס להתנהגותו של אמג'ד- דומיננטיות של ההגמוניה
קהילת הפרשנות המודרנית ביס לביקורתו של אביו- אופוזיציה
קהילת הפרשנות המסורתית ביחס להתנהגותו של אמג'ד- אופוזיציה
קהילת הפרשנות המודרנית ביס לביקורתו של אביו- דומיננטיות של ההגמוניה

בתוך קהילות הפרשנות הללו, משתלבות תתקבוצות שונות המבטאות שסעים כגון יהודים-ערבים, צעירים-מבוגרים, נשים-גברים, שוביניסטים-פמיניסטים. הם משתלבים בכל אחת מקהילות הפרשנות באופן אינדיבדואלי בהתאם לתרבותם, תפישת עולמם, הרקע החברתי ועוד. יש לציין כי ההשתייכות אינה כוללת את כל המשתתפים בתת הקבוצות (למשל יכולות להיות נשים בקהילת הפרשנות המסורתית, יכולים להיות ערבים בקהילת הפרשנות המודרנית-בדומה לאמג'ד וכן הלאה). 


תגובה 1: