דפים

יום ראשון, 5 ביוני 2016


הערכה חלופית בתקשורת עיונית לשנת תשע"ו

בנושא: בעקבות פרשת רצח ראדה וסדרת התחקירים "צל של אמת"


העבודה בוחנת את המישור התקשורתי של ההד שנוצר סביב תיק ראדה והסדרה "צל של אמת" ומציגה

דילמה מוסרית:

האם לשדר את הסדרה בשם חופש הביטוי, או לא לפרסם כיוון שזה מערער על החלטת בית המשפט?


  
המצב הנוכחי: הסדרה עדיין משודרת

דעתי בנושא:
כפי שאני רואה את זה, שידורה של הסדרה היא הכרחית בשם חופש הביטוי, וקל וחומר בשם חופש המידע. הסדרה חידשה למרבית מצופי הסדרה ולעוקבים אחר המקרה עוד מאז הרצח ב2006, דבר שגרם לשינוי דעתם של רבים ביחס להחלטת בית המשפט. נוצר מעין מצב בו לצופים נדמה כי יש שחיתות מצד מערכת המשפט, כיוון שהדעה הרווחת אצל מרבית מהאנשים היא הפוכה להחלטה. על כן, בית המשפט חייב להתייחס שוב ולשקול מחדש את הפסיקה- מהסיבה הפשוטה שהמידע שהסדרה חידשה לצופים גרמה לכך שהוא מצטייר רע בעיני באנשים הפשוטים.
רפלקציה:
בעקבות יציאתה של הסדרה "צל של אמת", פתחנו בדיון על הסדרה ועל הרצח בכללי במסגרת שיעורי תקשורת. כך, אני והפרטנרית שלי בעבודה בחרנו את הנושא. 
מאוד נהניתי לחקור על המקרה וההד התקשורתי סביבו, כיוון שזהו סיפור מאוד מושך ומסקרן, ולכל קורא יש דעה משל עצמו. אולם, כיוון שזה נושא מאוד רחב ומכיל בו פרטים רבים שכולם הכרחיים להבנתו, התקשיתי לתמצת את כל המידע למספר שקופיות בלבד. המורה שלי לתקשורת עזרה לי במצבים אלה, ומיקדה אותי במה כדאי לשים דגש ומה לא.
לסיכום, העבודה הייתה חוויתית ומסקרנת, ועזרה לי להעביר את תאוריות התקשורת שלמדנו בשיעור לכדי במציאות.






ביום שלישי האחרון, ב31 במאי, השתפנו במסגרת שיעורי תקשורת בפסטיבל "שומר מסך". 
שמענו מפי גיבורי התקשורת אודות העבודה מאחורי הקלעים וקיבלנו טיפים מועילים אם ברצוננו להמשיך ולעסוק בתחום התקשורת בעתיד. בין הפאנלים שנוכחתי בהם היו: חיים הכט, ארז טל, מנחם הורוביץ, אבי מלר, מורן מרציאנו, גיא לרר ועוד.
הייתה חוויה מאוד מהנה ומלמדת:)